2010. február 5., péntek

Kőfallosz




A német országi, őskori kő falloszt állítólag nem csak rendeltetés szerűen használták őseink ( amennyiben az öröm szerzés volt a rendeltetése ) hanem követ is pattintottak vele. ( cicó Willendorfi vénusszal kapcsolatos, mélyre ható elő tanulmányaihoz csatlakozva...) Vagyis mondjuk úgy, a "szerszámot" szerszámnak használták , tehát barkácsoltak vele...

2010. február 4., csütörtök




Megcsináltam a szegélyt és kifugáztam. Csak rossz fényképezni a tükröződés miatt.

2010. január 31., vasárnap




Készítettem egy szín próbát. Úgy képzeltem, az alsó részét ilyen őszi színekben, levél mintákkal festem, erre jön a "morzsi". A gyökér szerű kiemelkedést refleksziós üveg darabokkal mozaikolom. Ezen próbálom ki, hogy mutatnának egymás mellett ezek a színek és anyagok. Itt még nincs kész a széle, ragasztótól mocskos és nincs kifugázva. Majd ma csinálom a szegélyt.




Már csak fel kell öltöztetnem mozaikkal.


Az a nagy lyuk az oldalán rejtve lesz, ott lesznek bevezetve a szivattyúnak és a lámpának a kábelei. A belsejében eddig a csőig lesz feltöltve vízzel. Abban lesz a szivattyú. Azért választottam ezt a megoldást mivel szétszedhetőre terveztem. Majd legó szerűen lehet a felső és alsó részt, lámpának ill. csobogónak is használni. Különben öt részből áll.











Ez után a csőre gyökér szerűen kialakítottam polisztirolból egy kiemelkedő részt ami a talptól fut egészen a három darab, takart víz kivezetésig. Ezekből fog csordogálni a vizecske.



Az alsó részén szintén kiemeltem a levél formákat.





Arra gondoltam, hogy a levél formákat kiemelem polisztirollal.


Ez még kapott egy erősítést hálóval.



A tetejére ragasztottam egy forgalom irányító lámpából származó zöld üveget, (alatta tükörrel ) amire jött a morzsi üveg. A napsugarakat gyönyörűen visszaveri.

Tükrözés


A felső rész belseje tükörrel lett kirakva, hogy szétszórja a lámpának a fényét. A lámpa rejtve lesz.

Középen az a lyuk a csőnek a helye.